Burgemeester Weys sluit loods aan de Tilburgseweg

Een loods aan de Tilburgseweg in Hilvarenbeek is gesloten na de vondst van harddrugs.

De burgemeester heeft besloten een loods aan de Tilburgseweg in Hilvarenbeek te sluiten na de vondst van xtc-pillen en grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van harddrugs. Gezien de omvang van de vondst is de loods voor twaalf maanden gesloten.

De politie ontdekte tijdens een inval in de loods begin februari ongeveer 276.000 xtc-pillen, samen met grondstoffen die specifiek gebruikt worden bij de productie van harddrugs. Daarbij zijn er verschillende andere strafbare artikelen gevonden, zoals jammers en vuurwerk. Alle artikelen zijn in beslag genomen. De vondst maakte deel uit van een groter onderzoek waarin meerdere verdachten zijn aangehouden. Dit onderzoek loopt nog.

De burgemeester heeft de wet Damocles ingezet om de loods te sluiten. 'Het faciliteren van drugshandel wordt in onze gemeente niet geaccepteerd en we zullen daar tegen op blijven treden’, aldus burgemeester Weys.

Misdaad melden

Heeft u tips over de aanwezigheid van criminele activiteiten? Geef deze dan door via politie.nl of bel naar (0900) 8844. U kunt misdaad ook anoniem melden via www.meldmisdaadanoniem.nl of door te bellen naar 0800-7000. Zo levert u een bijdrage aan de veiligheid in uw eigen omgeving. Opslagplaatsen van drugs zijn namelijk een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen.

Terug naar overzicht