Burgemeester Evert Weys blikt vooruit op 2022

In een brief blikt burgemeester Evert Weys vooruit op het jaar 2022

Burgemeester Evert Weys

Burgemeester Evert Weys

"Een nieuw jaar. Een moment om vooruit te kijken. Wat gaat het komende jaar ons brengen? Corona verdwijnt voorlopig nog niet uit onze samenleving. Maar ik hoop van harte dat de effecten van de maatregelen ons dagelijks leven minder gaan beïnvloeden. Dat er meer ruimte ontstaat om datgene te doen waar we van houden; uit eten gaan, sporten, een voorstelling of evenement bezoeken. Met elkaar. Een langetermijn-aanpak van de regering tegen Corona is daarom hoognodig.

De afgelopen jaren ben ik tot het inzicht gekomen dat het opvallend is dat inwoners in de gemeente Hilvarenbeek zich bijzonder goed organiseren rond thema’s die belangrijk zijn in onze samenleving. Zoals de coöperaties rond leefbaarheid in de kernen. En weer andere groepen rond onderwerpen als cultuur, evenementen, landbouw, klimaat of ondernemerschap. Mensen met veel verstand van zaken pakken deze vraagstukken aan en plaatsen ze op de agenda. Ideeën worden bedacht en met de juiste ondersteuning verder gebracht. Ook zoeken mensen de samenwerking op met de gemeente. Vanuit het idee dat we naast elkaar staan. Dit is een waardevol onderdeel van de Hilvarenbeekse samenleving.

Als burgemeester wil ik ook het komende jaar weer ‘naast u staan’ en me er voor inzetten om de energie die in de samenleving zit nóg meer met elkaar in verbinding te brengen en de krachten te versterken. Om een Beekse alliantie te vormen waarmee we antwoord geven op de maatschappelijke vraagstukken die op ons af komen. 

We staan het komend jaar namelijk voor een aantal uitdagingen. Zoals het realiseren van (starters) woningen en levensloopbestendige woningen in onze gemeente. Uitdagingen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Het is tijd om de plannen die hiervoor in deze raadsperiode zijn gemaakt, verder uit te voeren. Daarnaast is het belangrijk om in deze roerige tijd de financiële positie van de gemeente goed te bewaken en het huishoudboekje op orde te houden. Op 16 maart vindt de gemeenteraadsverkiezing plaats. Ik roep u op om van uw stemrecht gebruik te maken. Door uw stem uit te brengen, oefent u invloed uit op de keuzes die de gemeenteraad in de komende vier jaar maakt.

Het is mijn oprechte overtuiging dat politiek en samenleving in staat zijn om met elkaar te werken aan een mooie toekomst van de gemeente Hilvarenbeek. Ik nodig u uit om hierover het komende jaar met mij in gesprek te gaan. Ik maak hiervoor tijd vrij in mijn agenda op vrijdagochtend op afspraak. Koffie en thee staan klaar!

Ik wens u een gezond en voorspoedig 2022!"

Evert Weys,
Burgemeester Hilvarenbeek.

Terug naar overzicht