Brief van de burgemeester

Burgemeester Evert Weys heeft een boodschap voor de inwoners van onze gemeente.

Portretfoto van burgemeester Evert Weys.

Burgemeester Evert Weys.

“De regering heeft besloten dat er voor deze periode zwaardere coronamaatregelen van kracht zijn, waarmee we terug zijn in een lockdown. We hadden gehoopt dat dit niet meer nodig zou zijn. Een nieuwe variant - die erg besmettelijk is - vormt de aanleiding hiervoor. Veel mensen vragen zich af hoe lang het nog duurt. Dat weten we niet. Corona verdwijnt voorlopig nog niet uit onze samenleving.

De effecten van de maatregelen zijn ernstig en raken ons allemaal. Omdat we contacten missen, willen sporten, op kantoor willen werken, klanten willen ontvangen, producten willen verkopen of een evenement, activiteit of voorstelling willen organiseren. Er is behoefte aan een lange-termijnvisie. Hoe gaat het kabinet er voor zorgen dat de effecten van coronavarianten onze levens veel minder beïnvloeden dan nu het geval is? Ik heb hierover samen met andere burgemeesters een brief geschreven aan het kabinet.

Terugveren wordt moeilijker, maar we doen het wel. Richten op de toekomst en kijken naar wat er mogelijk is. Ik zie het in mensen die hun familie, vrienden en kennissen bijstaan. Een extra oogje in het zeil houden of een kopje soep extra maken. Ik zie het bij ondernemers die op creatieve manieren hun producten blijven aanbieden. Ik zie het in het hoge percentage van inwoners die hun vaccinatie en boosterprik halen. We proberen om te gaan met de veranderingen en ons aan te passen. We moeten er mee leren leven en op zoek gaan naar manieren waarop de effecten van de coronamaatregelen ons leven minder gaan beïnvloeden. Als we dat samen doen, dan lukt ons dat. Dan komt er meer ‘kleur’ terug in ons leven.

Heeft u het moeilijk vanwege de lockdown? Dat is heel begrijpelijk en normaal. Praat daarover. Met iemand die u vertrouwt. En heeft u hulp of advies nodig? Zoek dan iemand op. In onze gemeente zijn er heel veel professionals en vrijwilligers die daar bij kunnen helpen.

Ik vraag u goed op uzelf te letten. En ook op anderen. U steunt onze ondernemers door (ook online) lokaal te blijven kopen. We zijn een krachtige gemeente en staan voor elkaar klaar. Ook nu. Juist nu.”

Evert Weys,
Burgemeester Hilvarenbeek.

 

Terug naar overzicht