Afvalkalender 2022 beschikbaar

Bekijk wanneer uw afval wordt opgehaald.

Een vuilnisman loopt achter de vuilniswagen aan

Een vuilnisman loopt achter de vuilniswagen aan.

Weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Maak gebruik van de digitale afvalkalender 2022. Op de kalender ziet u wanneer de vuilniswagen in 2022 bij u langskomt.

Bekijk uw afvalkalender op de website www.mijnafvalwijzer.nl. U kunt de kalender eventueel printen. Of download de Afvalwijzer-app op uw smartphone. Zoek op 'Afvalwijzer' in de appwinkel van uw smartphone, bv. Apple Store of Google Play. U krijgt dan automatisch een herinnering wanneer u uw container buiten moet zetten.

U kunt uw afval het beste aan de weg zetten vóór 07.30 uur op de dag dat uw afval wordt opgehaald of na 20.00 uur op de avond voordat uw afval wordt opgehaald. Let op: zet de plasticafvalzakken bij voorkeur niet de avond ervoor buiten in verband met ongedierte en de kans dat de afvalzakken wegwaaien. Om dit te voorkomen, kunt u de zakken zo vol mogelijk vullen en aan elkaar binden.

Wintertips afval

Voorkom vastvriezen van uw afval in de winter met de volgende tips:

  • Gooi uw afval zoveel mogelijk in vuilniszakken in uw bruine container. Dit zorgt ervoor te dat die zo goed mogelijk leeg kan worden gemaakt.
  • Gooit u toch (weleens) los afval in de container? Een stuk oud papier op de bodem voorkomt dat het afval vastvriest.
  • Laat de deksel op een kier staan of zet er bijvoorbeeld een blokje hout tussen. Dit voorkomt dat de deksel vastvriest.
  • Heeft u de mogelijkheid om uw container onder een afdak neer te zetten? Doe dit in tijden van kou dan vooral, om zoveel mogelijk te voorkomen dat afval vast vriest.

Doe dit liever niet

  • Duw uw afval niet te veel aan. Door los afval of zakken aan te duwen, kan het afval tegen de onder- of zijkant aan blijven zitten, waardoor de container niet geheel geleegd kan worden.
  • Gooi geen nat afval in de container.
Terug naar overzicht