Gemeente Hilvarenbeek

 • Openingstijden

  Gemeentehuis

  Maandag tot en met vrijdag 9.00 - 12.30 uur
  Dinsdag van 15.30 - 19.30 uur

  Wilt u iets regelen op het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

  Telefonisch bereikbaar

  via (013) 505 83 00:
  Maandag tot en met donderdag 9.00 - 17.00 uur
  Vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur

 • Opvang vluchtelingen

  Opvang vluchtelingen

  Het college heeft twee locaties aangemeld bij het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) voor crisisopvang van vluchtelingen in onze gemeente. Het gaat om een crisisopvang van 72 uur op de locaties De Nieuwe Erf in Diessen en Den Elshorst in Baarschot.
  Veel gestelde vragen

 • Urgentiegebieden

  Onderzoek naar urgentiegebieden

  De gemeente Hilvarenbeek wil in beeld brengen hoe inwoners veehouderijbedrijven beleven. Wilt u meedoen aan dit onder- zoek? Vul dan voor 12 oktober 2015 de digitale vragenlijst in.

  Vult u de enquête liever op papier in? Bij de Centrale Balie van het gemeentehuis liggen enquêteformulieren klaar. 

  Wij vragen in de enquête ook naar uw contactgegevens om - indien nodig - telefonisch contact op te kunnen nemen naar aanleiding van uw ervaring(en).

 • Komt u een Broodje Brandweer eten?

  De brandweer in Brabant en Zeeland organiseert in de maand oktober een gratis lunch. De lunch staat in het teken van brandveiligheid bij zelfstandig wonende ouderen. Behoort u tot deze doelgroep of zorgt u voor een zelfstandig wonende oudere: Kom een broodje bij de brandweer eten en ondertussen vertellen brandweermannen en -vrouwen over hun vak en krijgt u tips en adviezen voor een brandveilige woonomgeving. U kunt zich via de website www.broodjebrandweer.nl opgeven voor de lunch op een kazerne bij u in de buurt.

  Voorkomen van brand

  Tijdens de lunch kunt u, samen met uw wijkgenoten, meer te weten komen over de brandweer in uw wijk en al uw vragen stellen over het voorkomen van brand. Want weet ú wat de meest voorkomende brandoorzaken zijn? Weet u wat u moet doen als er toch brand is? Heeft u een rookmelder in uw woning en weet u waar u deze het beste op kunt hangen? Waarom kan een blusdeken handig zijn? Weet u hoe u veilig uw woning uitkomt?

  De brandweer geeft u tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de standby-knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten.

  Waar zijn de lunches?

  De lunches vinden plaats in de brandweerkazernes:

  • Op zaterdag 7 november in Diessen, Heuvelstraat 32
  • Op zaterdag 7 november in Hilvarenbeek, Hakvoortseweg 4
 • Vragen over zorg

  Iedere dag zorgspreekuur

  Heeft u vragen aan ons over zorg, ondersteuning of begeleiding? Onze wmo-consulenten hebben een speciaal spreekuur om uw vragen zo goed mogelijk af te handelen: iedere werkdag van 9.00 - 10.30 uur.

  U kunt telefonisch uw vragen stellen tijdens het spreekuur via
  (013) 505 83 00 of u kunt een afspraak maken om langs te komen.  

  Meer informatie over het zorgspreekuur.

 • Iets melden

  Iets kapot, kwijt of niet in orde?